dodaj do ulubionych   ustaw tę strone jako startowš   napisz do nas!   

OGŁOSZENIE

zamówienie do 30.000 EUR

Przygotowanie i dostarczanie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem, oraz całodziennego wyżywienia dla punktu przedszkolnego: śniadania, obiadu  i podwieczorku

  Strona główna  |   Urząd Miasta Zakopane  |  nasze miasto  |   Harenda  |  dla rodziców  |  kadra   |  sport  |  galeria  |  linki 


INFORMACJA O WYNIKACH POSTĘPOWANIA     |     24-10-2016'     

Zakopane 24.10.2016 r.

Informacja
o wynikach postępowania o udzielenie zamówienia publicznego

   Szkoła Podstawowa Nr 9 im. Jana Kasprowicza  w Zakopanem informuje, że w postępowaniu, którego przedmiotem było wyłonienie dostawcy na  " przygotowanie i dostarczanie  na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem, oraz całodziennego wyżywienia dla punktu przedszkolnego: śniadania, drugiego śniadania, obiadu  i podwieczorku" złożono w terminie jedną ofertę :  

Oferta nr 1
Catermed S.A. ul.Ks.Siemaszki 15a, 31-201 Kraków,  

Obiad: 6,35 zł, wsad do kotła: 4 zł
Wyżywienie całodzienne w przedszkolu: 8,45 zł, wsad do kotła: 5 zł

Dokonano wyboru firmy  Catermed S.A. ul.Ks.Siemaszki 15a, 31-201 Kraków

Dyrektor szkoły
  Piotr Kyc

Wybór oferty nastąpi zgodnie z Regulaminem udzielania zamówień publicznych i regulaminem postępowania określającego zasady wydatkowania środków finansowych o wartości nie przekraczającej kwoty stanowiącej równowartość 30.000 euro, do których nie stosuje się  przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych wprowadzonym Zarządzeniem Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 9 w Zakopanem nr 4/2014 z dnia 15.05.2014 r. 


OGŁOSZENIE - przygotowanie i dostarczanie posiłku |    06-10-2016     

Zakopane 06.10.2016 r

OGŁOSZENIE
Szkoła Podstawowa Nr 9 im. Jana Kasprowicza  w Zakopanem - w dalszej części oferty zwana Zamawiającym -  informuje, że są przyjmowane oferty na: "Przygotowanie i dostarczanie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem, oraz całodziennego wyżywienia dla punktu przedszkolnego: śniadania, obiadu  i podwieczorku"
 
Specyfikacja zamówienia:

  1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniui dostarczaniu na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem, oraz całodziennego wyżywienia dla punktu przedszkolnego - śniadania, obiadu i podwieczorku.

  2. Obiady do stołówki szkolnej należy dostarczać w   szkolnych od 02.01.2017 r. , do 22.06.2017 r. oraz w okresie od 04.09.2017 r.  do 22.12.2017 r od poniedziałku do piątku  z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych i dni ustawowo wolnych od pracy,  o godzinie 12.15.

  3. Całodzienne wyżywienie do oddziału przedszkolnego składające się z trzech posiłków  należy dostarczać w okresie  od 02.01.2017 r.  do 12.07.2017 r. oraz o w okresie od  4.09.2017 r.  do 22.12.2017 r od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem okresu przerw świątecznych i dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach pracy punktu przedszkolnego tj. w godz. 7.00 - 17.00 z tym, że obiad powinien być dostarczony  o godz. 12.15.

  4. Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć 70 obiadów dla uczniów klas I-VII.

  5. Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć do 26  posiłków całodziennych (śniadanie, obiad  i podwieczorek) dla dzieci z punktu przedszkolnego.

  6. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczonych obiadów do 15%. Ilość zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie codziennie Wykonawcy do godziny 9.00. 

  7. Ilość zamawianych posiłków całodziennych  Zamawiający zgłaszać będzie codziennie Wykonawcy do godziny 8.15.

  8. Wykonawca będzie dostarczał  w pierwszym dniu każdego tygodnia tygodniowy jadłospis do wiadomości Zamawiającego.

  9. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa (ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia łącznie z przepisami wykonawczymi do niej, normy Instytutu Żywienia i Żywności na składniki pokarmowe i produkty spożywcze, Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach  Dz.U. 2015 poz. 1256.)  

  10. Obiad powinien spełniać następujące warunki ilościowe:
      • zupa: gramatura około 250 ml i kaloryczność około 200 kcal,
      •  drugie danie: gramatura około 500 gram i kaloryczność około 700 kcal,
      •  kompot: gramatura około 200 ml.

     12.  Posiłki powinny spełniać następujące warunki jakościowe:

      • jadłospis ma być urozmaicony: rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
      • w tygodniu obiad powinien być dostarczony przynajmniej 4 razy z drugim daniem mięsnym (z przewagą drobiowego) w tym przynajmniej raz z rybnym,
      • potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych,  o ograniczonej ilości środków konserwujących lub barwiących,
      • jadłospis powinien zawierać sporadycznie potrawy smażone,
      • do przygotowania potraw wskazane jest używanie dużej ilości warzyw, tłuszczy roślinnych, kasz,
      • szczególnie ważna jest odpowiednia temperatura potraw oraz ich estetyka.

13. Wykonawca podczas przygotowana posiłków oraz ustalania jadłospisu  ma obowiązek stosowania się do wymagań, jakie  muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty o których mowa   w Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. wymienionym w  pkt.10.

14. Wykonawca zobowiązany będzie do przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków.

15.Transport posiłków musi odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw (termosy powinny być dublowane- przy dostawie obiadu wymieniane pełne na puste) środkami transportu przygotowanymi do przewozu żywności.

16. Dostarczanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole   realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.

17. Zamawiający posiada własną zastawę stołową.

18. Zamawiający przyjmuje na siebie organizację wydawania posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej.

19. Koszty związane z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający - tych kosztów nie należy ujmować do kalkulacji ceny obiadu.

20. Koszty związane z  myciem termosów i innych pojemników w których dostarczona jest żywność ponosić będzie Dostawca.
Termin składania ofert: 21.10.2016 r. do godziny 13.00.

Miejsce składania ofert: sekretariat Szkoły Podstawowej Nr 9 w Zakopanem, Harenda 21, 34-500  Zakopane, w godzinach 8.30 - 13.00
Forma składania ofert: pisemnie - osobiście, listem poleconym, faksem.

Kryteria wyboru najkorzystniejszej oferty: cena brutto 1 obiadu, cena brutto za trzy posiłki dla punktu przedszkolnego (śniadanie, obiad, podwieczorek).

Informacje szczegółowe na temat zamówienia dostępne są pod nr. tel.: 182068277, lub 604502757.

Wybór oferty nastąpi zgodnie z Regulaminem udzielania zamówień publicznych i regulaminem postępowania określającego zasady wydatkowania środków finansowych o wartości nie przekraczającej kwoty stanowiącej równowartość 30.000 euro, do których nie stosuje się  przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych wprowadzonym Zarządzeniem Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 9 w Zakopanem nr 4/2014 z dnia 15.05.2014 r.  

WZÓR OFERTY /WORD/ || WZÓR UMOWY /PDF/



34-500 Zakopane, ul. Harenda21, tel. 18 2068277, fax. 18 2068277
©KYC